Ulike metoder - en integrativ tilnærming

 

           

 

EMDR bearbeiding etter traumer (Eye-Movement-Desensitization-Reprocessing)

 

Jeg er sertifisert EMDR behandler. 

EMDR er en anerkjent og effektiv bearbeidingsmetode ved gjenopplevinger og flashbacks etter traumerhendelser, posttraumatisk stresslidelse - PTSD og kompleks PTSD). Metoden er listet opp som førstevalg av Verdens Helseorganisasjon (WHO) når det gjelder behandling av PTSD. EMDR kan brukes for å bearbeide noe som skaper angst- og traumereaksjoner og symptomer også uten at denne diagnosen foreligger. 

Målet er å få stress-og traumereaksjoner reaksjoner til å dempe seg eller bli borte. EMDR bearbeiding er en effektiv metode for å legge hendelser bak seg.

EMDR har også den fordel at det kreves noe mindre verbal beskrivelse enn en vanlig terapisamtale, og kan derfor egne seg godt hvis man gruer seg for å sette ord på vanskelige ting.

Ved siden av bearbeiding er det også viktig å mestre triggere og traumereaksjoner i hverdagen gjennom stressregulering og såkalt stabiliseringstrening. Dette er ferdigheter som gis i forkant og underveis i EMDR behandlingen. EMDR oppleves av mange som en trygg og effektiv behandlingsmetode som raskt kan få ned angst, stress og ulik type uro ved traumeplager.

Mer informasjon her: http://emdrnorge.no

  

 

Henvendelse på mail:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
eller sms: 92635839

© Kopirett. Psykolog Lena Hole