Ulike metoder - en integrativ behandlingsform

 

           

 

EMDR bearbeiding etter traumer (Eye-Movement-Desensitization-Reprocessing)

 

Jeg er sertifisert EMDR behandler.

EMDR er en anerkjent og effektiv bearbeidingsmetode ved gjenopplevinger og flashbacks etter traumerhendelser (posttraumatisk stresslidelse - PTSD og kompleks PTSD). Den er listet opp som førstevalg av Verdens Helseorganisasjon (WHO) når det gjelder behandling av PTSD.

EMDR kan brukes for å bearbeide hendelser som skaper angstreaksjoner og symptomer også uten at denne diagnosen foreligger. 

Målet er å få stressreaksjoner til å legge seg. EMDR bearbeiding er en effektiv metode for å legge hendelser og tilhørende reaksjoner bak seg.

EMDR har også den fordel at det kreves noe  mindre verbalt enn vanlig terapisamtale, og kan derfor egne seg godt hvis man gruer seg for å snakke om vanskelige ting.

Ved siden av bearbeiding er det også viktig å mestre triggere og traumereaksjoner i hverdagen gjennom stressregulering og såkalt stabiliseringstrening. Dette er ferdigheter som gis i forkant og underveis i EMDR behandlingen. Det oppleves av mange som en trygg og effektiv behandlingsmetode som raskt kan få ned angst, stress og ulik type uro ved traumeplager.

Mer informasjon her: http://emdrnorge.no

  

 

Henvendelse på mail:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
eller sms: 92635839

© Kopirett. Psykolog Lena Hole