EFT - Emosjonsfokusert terapi

 

Jeg anvender metoden Emosjonsfokusert terapi - EFT for par (utdannet etter Susan Johnsons modell).

EFT er regnet for å være en effektiv metode som gir gode resultater - både for par og individer. Mer informasjon om parterapi EFT finner du under parterapi i menyen.

Når det gjelder EFT individualterapi er jeg inspirert av Leslie Greenberg. Du kan lese mer her: 

ISEFT International Society for Emotion-focused Therapy.

Jeg anbefaler den norske boken "Klok på følelser- Det følelsene prøver å fortelle deg" (Gyldendal 2018). Boken behandler temaet følelser på en ny,  tilgjengelig og innsiktsfull måte og anbefales varmt for alle som vil bli klokere. Til boken hører også med et eget nettsted som heter  www.folelseskompasset.no der man kan teste ut seg selv gratis og finne ut av bokens relevans.

Stiegler, Sinding og Greenberg: Klok på følelser. Det følelsene prøver å fortelle deg. Gyldendal, 2018. 

   Bilderesultat for klok på følelser bilde

 

Følgende innsiktsfulle og lærerike videoer om følelser må man heller ikke gå glipp av. De er laget av den dyktige og kreative psykologen Anne-Hilde Vassbø Hagen som holder til i Bergen.

Alfred & Skyggen - En liten film om følelser (psykologi, følelser, psykisk ...https://www.youtube.com/watch?v=vuDLFGb7khA 

Alfred & Skyggen - en liten film om selvkritikk - YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=YX5Qoi2pD34

Alfred Jr. & Skyggen - En liten film om å være redd - YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=7IMNeQO_LSQ

Bildet på toppen er inspirasjon jeg har hentet fra et seminar med Leslie Greenberg der han snakket om forsoning. Han viste dette bildet fra Burning Man av en skulptur der to voksne etter konflikt sitter med ryggene mot hverandre mens det indre barnet i dem begge lengter etter kontakt. Dette er et viktig budskap i EFT, og at man kan lærer å uttrykke seg tryggere fra et sårbart sted. Leslie Greenberg meddeler at man skal huske dette budskapet om forsoning når man står sta og stolte i parkonflikten.