EFT - Emosjonsfokusert terapi

     

 

EFT metoden er regnet for å være effektiv og gi gode resultater - både for par og individer.  Bildet på toppen er inspirasjon hentet fra et seminar med Leslie Greenberg der han snakket om forsoning. Han viste dette bildet fra Burning Man av en skulptur der to voksne sitter med ryggen mot hverandre mens det indre barnet i begge lengter etter kontakt. Et viktig budskap i EFT er hvordan man skal lære å uttrykke seg tryggere til hverandre ved henvende seg fra et sårbart sted. Leslie Greenberg meddeler at man skal huske dette budskapet om forsoning når man står sta og stolte i parkonflikten. 

EFT parterapi finner du forøvrig mer om  i menyen under parterapi.

Jeg anbefaler den norske boken "Klok på følelser - Det følelsene prøver å fortelle deg" (Gyldendal 2018). Boken behandler temaet følelser på en tilgjengelig og innsiktsfull måte og anbefales varmt for alle som vil bli klokere på det. Til boken hører også med et fint nettsted som heter  www.folelseskompasset.no der man kan teste seg selv og finne ut litt av bokens relevans.

Stiegler, Sinding og Greenberg: Klok på følelser. Det følelsene prøver å fortelle deg. Gyldendal, 2018.

       

       

 

Følgende innsiktsfulle videoer om følelser, om hvorfor vi har dem og hvordan vi kan ha bruk for dem, er laget av den dyktige og kreative psykologen Anne-Hilde Vassbø Hagen fra Bergen. 

Alfred & Skyggen - en liten film om selvkritikk - YouTube

 

Alfred & Skyggen - En liten film om følelser (psykologi, følelser, psykisk

 

  

Alfred Jr. & Skyggen - En liten film om å være redd - YouTube

 

 

   

Henvendelse på mail:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
eller sms: 92635839

© Kopirett. Psykolog Lena Hole