EFT - Emosjonsfokusert terapi

     

 

Bildet over er inspirasjon hentet fra et seminar med Leslie Greenberg der han snakket om forsoning. Han viste dette bildet fra Burning Man av en skulptur der to voksne etter konflikt sitter med ryggene mot hverandre mens det indre barnet i dem begge lengter etter kontakt. Dette er et viktig budskap i EFT, og at man kan lærer å uttrykke seg tryggere fra et sårbart sted. Leslie Greenberg meddeler at man skal huske dette budskapet om forsoning når man står sta og stolte i parkonflikten.

EFT er regnet for å være en effektiv metode som gir gode resultater - både for par og individer. Når det gjelder EFT individualterapi er jeg inspirert av Leslie Greenberg. Jeg anvender ellers metoden for par etter Sue Johnsons modell. Mer informasjon om parterapi EFT finner du under parterapi i menyen.

Sjekk også ut: ISEFT International Society for Emotion-focused Therapy.

Jeg anbefaler den norske boken "Klok på følelser- Det følelsene prøver å fortelle deg" (Gyldendal 2018). Boken behandler temaet følelser på en ny,  tilgjengelig og innsiktsfull måte og anbefales varmt for alle som vil bli klokere. Til boken hører også med et eget nettsted som heter  www.folelseskompasset.no der man kan teste ut seg selv gratis og finne ut av bokens relevans.

Stiegler, Sinding og Greenberg: Klok på følelser. Det følelsene prøver å fortelle deg. Gyldendal, 2018.

       

       

 

 

Følgende innsiktsfulle videoer om følelser må man heller ikke gå glipp av. De er laget av den dyktige og kreative psykologen Anne-Hilde Vassbø Hagen som holder til i Bergen. 

Alfred & Skyggen - en liten film om selvkritikk - YouTube

 

Alfred & Skyggen - En liten film om følelser (psykologi, følelser, psykisk

 

  

Alfred Jr. & Skyggen - En liten film om å være redd - YouTube

 

 

 

  

Henvendelse på mail:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
eller sms: 92635839

© Kopirett. Psykolog Lena Hole